Banner

A fogágybetegségek kezelési eljárásain túl sok parodontológus kozmetikai eljárásokat is végez a beteg mosolyának kiteljesedéséért.

 

Kozmetikai eljárások

 

  • Korona hosszabbítás

 

A korona hosszabbítási eljárás során az íny- és a csontszövetet újra formázzák,

 

  • Lágyszövet beültetés

A parodontológiai eljárások célja, hogy megállítsák a további fogászati problémákat és az ínysorvadást, és/vagy az íny esztétikájának javítása.

A kilátszó foggyökerek az ínysorvadás eredményei. Talán Ön is szeretné, ha ezek nem látszanának, és fogai nem tűnnének túl hosszúnak. Talán nem is zavarja Önt ezeknek a területeknek a kinézete, de a kilátszó gyökerek érzékenyek meleg vagy hideg ételekre, italokra.
Az íny különböző okokból húzódhat vissza, például túl erős fogkefélés vagy fogágybetegség. A kezelés előtt parodontológusa segíthet Önnek tisztázni a kiváltó okokat. Ha ezeket megszűntetjük, lágyszövet beültetéssel javítják ki a hibát, és előzik meg a további sorvadást és csontvesztést.
Lágyszövet beültetést lehet alkalmazni a gyökerek fedésére vagy ínyszövet fejlesztésére, ahol a kiterjedt fogínysorvadás miatt az ínyszövet hiányzik. Ebben az eljárásban a parodontógus ínyszövetmintát vesz nyelvéről vagy más forrásból, hogy befedje a kilátszó gyökeret. Ez elvégezhető egy vagy több fognál, sőt az egész ínyvonalon.

 

Melyek az előnyei ennek az eljárásnak?

 

A lágyszövet beültetése csökkenti a további ínysorvadást és csontvesztést. Néhány esetben befedi a kilátszó gyökereket, és megvédi őket a romlástól. Ez csökkentheti a fog 
érzékenységét, és szépíti mosolyát. A koronahosszabbítás javítja a működést vagy az esztétikumot. Gyakran mind a kettőt. Egy gyönyörű új mosoly és jó parodontális egészség - ezek a kulcsok a kényelmes és magabiztos mosolygáshoz, evéshez és beszédhez.

  • Csontgerinc kiegészítése

Ha elveszíti egy vagy több fogát, az ínyben és az állkapocsban bemélyedés keletkezhet a fog helyén. Ez azért van, mert az állkapocs zsugorodik, ha nem tartja a fogat.
Ez a bemélyedés nemcsak természetellenes külsőt ad, hanem a fogpótlás túl hosszúnak nézne ki a szomszédos fogakhoz képest.
A parodontológus feltöltheti ezt a hiányt a csontgerinc kegészítésével, mellyel az íny és az áll természetes vonala visszanyerhető. Az új fogat már úgy lehet kialakítani, hogy az természetesnek ható, könnyen tisztítható és gyönyörű lesz.