Banner

Szájhigiénia gyakorlata. A szájhigiénia egészségügyi program a lukak, ínygyulladás, fogágygyulladás, rossz lehelet és egyéb fogászati rendellenességek.

A szájhigiénia mind személyes mind szakemberi gondozást jelent Fogröntgenfelvételeket lehet készíteni a rutin szakorvosi vizsgálat részeként.
A szájhigiénikus által végzendő rendszeres fogtisztítás javasolt a fogkő eltávolítására, mely még gondos fogkefélés és fogselymezés mellett is előfordulhat, különösen olyan helyeken, melyet a beteg nehezen ér el otthonában. A szakember tisztítása magában foglalja a fog csiszolását és fényezését és sebtisztítást, ha túl sok fogkő gyűlt össze. Ilyenkor különböző eszközökkel és műszerekkel lazítják és távolítják el a lerakódásokat a fogakról.

 

A legtöbb szájhigiénikus azt javasolja, hogy legalább 6 hónaponként szakember tisztítsa meg a fogakat.
Gyakoribb tisztítás és vizsgálat lehet szükséges sok fog-, ill. szájbetegség esetén. A fogak rutinszerű vizsgálatára évenként van szükség.

 

A szájhigiénikus tisztításai közötti időben mindenkinek jó szájhigiénével kell törődnie fogaival, ezzel támogatja a szakember gondozását