Banner

A kozmetikai vagy inkább esztétikai fogászat minden egyes részletét professzionális szinten csináljuk rendelőnkben. Ide tartoznak például az esztétikai pocelán héjak, koronák, komozit tömések, illetve a fogfehérítés is. Az alábbiakban azokat a plasztikai ínyműtéteket mutatjuk be amellyekkel még esztétikusabb eredmények érhetőek el. Rendelőnk ezek a beavatkozások specialistája.

A fogágybetegségek kezelési eljárásain túl sok parodontológus kozmetikai eljárásokat is végez  a beteg mosolyának kiteljesedéséért.

 

Esztétikai lágyszöveti eljárások

  • Korona hosszabbítás

  • Lágyszövet beültetés

  • Csontgerinc kiegészítés

     

korona hosszabbítási eljárás során az íny- és a csontszövetet újra formázzuk, hogy  a természetes fogból több látszódjon.

 

Lágyszövet beültetés

 

A parodontológiai eljárások célja, hogy megállítsák a további fogászati problémákat és az ínysorvadást, és/vagy az íny esztétikájának javítása.

 

A kilátszó foggyökerek az ínysorvadás eredményei. Talán Ön is szeretné, ha ezek nem látszanának, és fogai nem tűnnének túl hosszúnak. Talán nem is zavarja Önt ezeknek a területeknek a kinézete, de a kilátszó gyökerek érzékenyek meleg vagy hideg ételekre, italokra.

Az íny különböző okokból húzódhat vissza, például  túl erős fogkefélés vagy fogágybetegség. A kezelés előtt parodontológusa segíthet Önnek tisztázni a kiváltó okokat. Ha ezeket megszűntetjük, lágyszövet beültetéssel javítják ki a hibát, és előzik meg a további sorvadást és csontvesztést.

Lágyszövet beültetést lehet alkalmazni a gyökerek fedésére vagy ínyszövet fejlesztésére, ahol a kiterjedt fogínysorvadás miatt az ínyszövet hiányzik. Ebben az eljárásban a parodontógus lágyszövet mintát vesz, hogy befedje a kilátszó gyökeret. Ez elvégezhető egy vagy több fognál, sőt az egész ínyvonalon. Lehetőség van a sajátlágyszövet helyett más természetes regeneráló anyag használatára is.

 

Melyek az előnyei ennek az eljárásnak?

A lágyszövet beültetése csökkenti a további ínysorvadást és  csontvesztést. A regenerálódott új fogíny befedi a kilátszó gyökereket, és megvédi őket a romlástól. Ez csökkentheti a fogérzékenységét, és szépíti mosolyát. A koronahosszabbítás javítja a működést vagy az esztétikumot. Gyakran mind a kettőt. Egy gyönyörű új mosoly és jó parodontális egészség-ezek a kulcsok a kényelmes és magabiztos mosolygáshoz, evéshez és beszédhez.

 

Csontgerinc kiegészítés

 

Ha elveszít egy vagy több fogát, az ínyben és az állkapocsban bemélyedés keletkezhet a fog helyén. Ez azért van, mert az állkapocs zsugorodik, ha nem tartja a fogat.

Ez a bemélyedés nemcsak természetellenes külsőt ad, hanem a fogpótlás túl hosszúnak nézne ki a szomszédos fogakhoz képest.

A parodontológus feltöltheti ezt a hiányt  csontgerinc vagy lágyszöveti augmentációval, mellyel az íny és az áll természetes vonala visszanyerhető. Az új fogakat már ehhez lehet kialakítani, amellyel természetes, esztétikus mosly érhető el.

A száj tisztán tartásának hogy az természetesnek ható, könnyen tisztítható és gyönyörű lesz.